مسئول اداره حفظ نباتات جهاد کشاورزی دشتستان در جلسه آموزشی کشاورزان منطقه آبپخش از شیوع آفت زنجره خرما در این منطقه خبر داد و اظهار داشت:این آفت در اراضی گروگزی و سه کنار منطقه آبپخش شناسایی شده و خطر شیوع آن سایر نخیلات منطقه را تهدید می کند.
خانم مهندس کیانی افزود:زنجره خرما جزء آفات همگانی بوده و طبق قانون مبارزه با آن بر عهده کشاورزان می باشد.
خانم کیانی به خصوصیات آفت زنجره خرما اشاره کرد و گفت:حشره ای است که حالت مکنده دارد و از شیره نباتات تغذیه می کند و تراوشات بزاقی روی شاخه و برگ درختان می گذارد که این تراوشات مانع جذب نور خورشید می شود و باعث از بین رفتن نباتات می گردد و این حشرات سالی یکبار و در اردیبهشت ماه تخم گذاری می کنند.
این مسئول مهمترین راههای مبارزه با این آفت را استفاده از کارتهای زرد چسبنده ورول دانست و اظهار داشت:هرس به موقع درختان،از بین بردن علفهای هرز،حذف پاجوش درخت آلوده از راههای مبارزه با این آفت است که از نظر کارشناسان بهترین راه مبارزه با این آفت استفاده از کارت چسبنده ورول زرد می باشد.
خانم مهندس کیانی بر عدم استفاده از سموم در مقبله با آفت ها تاکید کرد و افزود:کشاورزان باید توجه داشته باشند که تا حد امکان از سم استفاده نکنند چون در دگردیسی طبیعت این سموم در نهایت خطرات زیادی دارد.
وی اضافه کرد:سم به موازات خوبیهایی که دارد موجب مقاوم سازی حشرات و آفت ها می شود و عوامل طبیعی مبارزه با زنجره خرما نظیر کفشدوزکها،زنبورها و عنکبوتها را نیز از بین می برد.
خانم کیانی به کشاورزان توصیه کرد:در صورت نیاز به سمپاشی برای مقابله با زنجره خرما بهترین مواقع سمپاشی ساعات اولیه صبح قبل از گرم شدن هوا است.
رییس جهاد کشاورزی بخش آبپخش نیز در این جلسه اظهار داشت:طبق اطلاعاتی که از کشاورزان اراضی گروگزی کسب کردیم به آنجا رفته و به عینه وجود آفت زنجره خرما را مشاهده نمودیم.
مهندس محمد اسماعیل شفیعی افزود:طبق هماهنگی با مقامات شهرستان و استان دکتر سروش مدیر حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی به منطقه آمد و ضمن تایید شیوع این آفت قول مساعد جهت کنترل آن را داد.
مهندس شفیعی به خصوصیات ظاهری این آفت اشاره کرد و ابراز داشت:این حشره با تراوشاتی که روی شاخه و برگ های درختان می گذارد مانع جذب نور خورشید می شود و زمینه را برای رشد قارچ ساپروفیت یا فوماژین که دوده سیاه رنگی برشاخه و برگهای درختان باقی می گذارد را فراهم می کند که وجود این دوده ها باعث عدم دریافت نور خورشیدبرای انجام عمل فتوسنتز می شود و فرآیند کلروفیل سازی در اندام هوایی درخت صورت نگیرد و در نهایت این مولفه ها باعث ضعیف شدن درخت و کاهش محصول می شود.
کلمات کلیدی: